به گزارش پایگاه اطلاع رسانی جمعیت هلال احمر؛ علائم آلرژی فصلی شامل موارد زیر است:
علائم بینی:
آبریزش بینی، گرفتگی بینی، عطسههای مکرر و خارش بینی
علائم چشمی:
خارش چشم، قرمزی، تورم، اشکریزی و حساسیت به نور
علائم تنفسی:
احساس کمبود هوا، تنفس همراه با صدای خس خس، سرفههای مکرر و علائم عمومی در بدن مانند خستگی و عصبی شدن
پیشگیری و توصیههای مراقبتی
اگر به آلرژی بهاری مبتلا هستید، با رعایت موارد زیر از شروع علائم جلوگیری کرده یا عوارض را کاهش دهید:
-از ۵ تا ۱۰ صبح زمان کمتری را در هوای آزاد بگذرانید. چون درختان بیشترین گرده افشانی را در این زمان از روز انجام می دهند.
-اگر صبح برای انجام ورزش یا پیاده روی به بیرون رفته اید، باید پس از آن به خانه برگردید و حمام کنید.
-دستشویی و حمام را تمیز کنید. از بین بردن قارچ ها و کپک هایی که روی سطوح مختلف دستشویی و حمام به وجود می آیند اهمیت زیادی دارد. این قارچ ها از عوامل اصلی بروز آلرژی هستند. در فصل بهار به دلیل افزایش رطوبت این مشکل تشدید میشود.
-استفاده از اسپری بینی را زودتر شروع کنید. در صورتی که از آلرژی خود آگاه هستید یک هفته پیش از زمانی که معمولا دچار علائم آلرژی میشوید استفاده از اسپری را شروع کنید.
-از عینک آفتابی و ماسک در فضای بیرون استفاده کنید. با ورود گردههای گل و درختان به چشم ها، بینی و گلو، علائم آلرژی شروع میشود. ورود گردهها منجر به خارش چشم، عطسه، تودماغی شدن صدا، خارش بینی و گاهی سرفه میشود.
-از واکسن آلرژی استفاده کنید. اگر می دانید که هر سال دچار آلرژی شدید فصلی خواهید شد، میتوانید از واکسنهای آلرژی استفاده کنید. این واکسنها مثل واکسنهای آنفولانزا هستند، با این تفاوت که بیشتر از یک بار تزریق میشوند تا مقاومت لازم را برای مقابله با آلرژی در بدن به وجود آورند.
-نگهداری گلدانهای کوچک در فضای منزل، پر پرندگان خانگی و نگهداری حیواناتی مانند جوجه، اردک، گربه، سگ و غیره در محیط، زندگی افراد حساس به مواد آلرژی زا را با مشکل مواجه میکند.
-فردی که به حساسیت فصلی مبتلاست یا سابقه ابتلا به آن را دارد، باید تا میتواند از ادویهها، غذاهای تند، بودار، خوراکیهای فرآوریشده (مانند سوسیس، کالباس و غیره و همینطور غذاهای سرخکردنی اجتناب کند. چراکه مصرف آنها ممکن است شرایط فرد مبتلا به حساسیت را بدتر و علائم حساسیتش را شدیدتر کند.
-مصرف برخی میوهها مانند کیوی، توت فرنگی و … یا برخی از صیفیجات مانند بادمجان، گوجهفرنگی و … باعث تشدید واکنشهای آلرژیک شود.
-مواد غذایی حاوی آنتی اکسیدان را بیشتر مصرف کنید.
-در طی روز چای سبز بنوشید. تحقیقات نشان داده است که آنتی اکسیدان موجود در چای سبز با نام اختصاری EGCG، واکنش های آلرژیک را در بدن متوقف میکند.
-سیر، با آنتی بیوتیک های طبیعی پر شده است که میتواند بدن شما را از عفونت ها و آلرژیها پاک کند. بدن شما بزرگترین سود را از خوردن سیر خام میبرد و اگر حساسیت هایتان در حال بازگشت است، بهتر است چند تکه سیر مصرف کنید. اگر که علاقه ای به بوی سیر ندارید از یک مکمل آن استفاده کنید.
-کلم، اسفناج و بسیاری از سبزیجات دیگر، منابع غنی از ویتامینهای ضروری، مواد معدنی، آنتی اکسیدانها و آنزیم هستند که برای کاهش التهاب و حفظ سیستم تنفسی، مفید هستند.
-غذاهای غنی از پروبیوتیک مانند کفیر، ماست پاستوریزه نشده، کلم ترشی، ترشی تخمیر شده و حتی مکمل پروبیوتیک، میتوانند سیستم دفاعی بدن را تقویت کنند.
-لیمو، و دیگر اشکال مرکبات، سبب افزایش ایمنی شما به دلیل سطح بالای ویتامین C میشود خوردن آب لیمو، (لیموناد بدون قند)، به بدن شما کمک میکند، تا ناخالصیها را از بین برده و سیستم ایمنی بدن را تقویت کند. همچنین برای جواب دهی بهتر مقداری از آب مرکبات را با عسل محلی مخلوط و بعد مصرف کنید.
-با مصرف مداوم قارچ ریشی یا گانودرما، دیگر به آلرژیهای فصلی مبتلا نمیشوید به دلیل داشتن اسید گانودریک، موجب آزاد سازی هیستامین و در نتیجه عملکرد بهتر کبد میشود و میتوان گفت که یک منبع ضد آلرژی است.
-مصرف روزانه یک قاشق غذاخوری از عسل طبیعی موجب تقویت سیستم دفاعی بدن در برابر گردههای متنوع بهاری میشود.
-اگر نسبت به حیوانات آلرژی دارید، آنها را داخل خانه نیاورید و هنگام دست زدن به آنها ماسک بزنید، یا اینکه در کل، حیوانی در منزل نگه ندارید.
-اگر نسبت به گرد و غبار حساسیت دارید، کف اتاقها را با جاروبرقی جارو بزنید و با دستمال مرطوب، گرد و خاک وسایل را پاک کنید.
-اگر کولرتان آبی است حتماً باید هر سال پوشال آن را عوض کنید، زیرا رشد قارچ ها در پوشال و تنفس آن موجب تشدید آلرژی میشود.
-شستوشوی بینی با سرم نمکی به باز ماندن راههای هوایی کمک زیادی میکند.
-از تهویه کنندههای هوا و فیلترها استفاده کنید. در فصل آلرژی پنجرهها را ببندید و دستگاه تهویه را روشن کنید. در فضای خیلی مرطوب با استفاده از دستگاه رطوبت زدا هوا را خشک نگه دارید چون رطوبت زیاد باعث رشد هاگ ها و قارچ ها میشود و آلرژی را تشدید میکند.
-درها و پنجرههاى اتاق خوابتان را در وسط صبح (حدود ساعت ۱۰) و ابتداى غروب (حدود ساعت ۷) بسته نگه دارید، چرا که معمولاً در این ساعت ها اوج گرده افشانى گیاهى صورت میگیرد.
-نوشیدن مایعات عوارض حساسیت های تنفسی فصلی را کاهش می دهد. نوشیدن مایعات فراوان میزان ترشحات تنفسی حساسیت را رقیق کرده و عامل حساسیت زا اثر کمتری بر بدن میگذارد.
-تا حد ممکن از محصولات شیمیایی مانند سفید کنندهها، ضدعفونی کنندهها، عطر و محصولاتی که دارای آمونیاک است، دوری کنید.
-تختخواب و ملافههای آن را هفته ای یکبار در آب داغ بشویید تا گرد و غبار آن از بین برود.